Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy,następnie przeciskamy przez praskę dodajemy wszystkie składniki ,dodajemy mąki tyle żeby ciasto nie było zbyt twarde ani zbyt luzne to tak około pół kilo.Wszystko dokładnie mieszamy.Wyrobione ciasto wałkukemy na grubość jednego centymetra i kroimy w prostokąty,nacinamy środek i przeplatamy.Pieczemy na dużej patelni w głębokim tłuszczu.Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    nigdy takich nie jadlem
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    tez nigdy
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tyszak

    bardzo dobre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Takich faworków jeszcze nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !