Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżemik z cukini

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2,5 kg
cukier 250 g
galaretki pomarańczowe 2 szt
Kwas cytrynowy Prymat 3 łyżeczki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżemik z cukini

Cukienie obrać, oczyścic z nasion i zetrzec na tarce.Włożyc do garnka i gotować ok godziny, az zuplnie zmieknie.Reszte składników wymieszać ze soba i dodac do garnka i gotowac jeszcze ok 30 minut. Wyłączyc i od razu przekładac do słoików, i postawic do góry dnem (ja trzymałam tak całą noc).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 28.07.2013 19:23
alaa dżem wykorzystuję normalnie jak każdy inny czyli na kanapki, do naleśników...
alaaa 28.07.2013 16:51
coś nowego,a do czego wykorzystujesz taki dżem?
mic 31.05.2013 21:17
o fajny, nie robiłem jednak nigdy:(
ALAGOR 29.11.2012 00:37
godne uwagi !
Habibi 03.08.2012 08:15
Ja nigdy młodej nie oczyszczam, bo jeśli nawet ma zawiązki nasionek, to są one mięciutkie, że nawet nie ma szansz ich w całości wyczuć (podobnie w leczo), a tym bardziej, kiedy cukinie są rozdrobnione :)
Magula 31.07.2012 08:57
Ja robiłam z młodej cukinii i oczyszczałam z nasion.
Cukiereczek13 26.07.2012 21:10
musze zrobic ten dzem w tym roku :)
Krzysztof74 15.07.2012 12:55
Czy młodą cukinię też należy oczyszczać z nasion?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak