Sposób przygotowania

Groszek, marchewkę, ziemniaki i kalarepkę obrać, pokroić w większą kostkę (groszku nie kroimy :), kapustkę posiekać. Pomidory sparzyć i pokroić w kostkę. Wszystko wrzucić do rosołu z dodatkiem kostki wołowej, zagotować, zmniejszyć gaz i gotować ok. 20 minut do miękkości. Przyprawić do smaku. Zagęścić odrobiną mąki i zabielić śmietaną. Podawać posypane natką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pochodzisz z tych rejonów ?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    zupka w moim stylu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam;) fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !