Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warmińska zupa letnia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 l
kostka wołowa 1 szt
marchew 100 g
kalarepka młoda 1 szt
ziemniaki młode 400 g
kapusta młoda 150 g
pomidor 2 szi
śmietana do smaku
mąka do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
groszek cukrowy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Warmińska zupa letnia

Groszek, marchewkę, ziemniaki i kalarepkę obrać, pokroić w większą kostkę (groszku nie kroimy :), kapustkę posiekać. Pomidory sparzyć i pokroić w kostkę. Wszystko wrzucić do rosołu z dodatkiem kostki wołowej, zagotować, zmniejszyć gaz i gotować ok. 20 minut do miękkości. Przyprawić do smaku. Zagęścić odrobiną mąki i zabielić śmietaną. Podawać posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.07.2012 09:24
mniam;) fajna
Ewa6274879 16.07.2012 22:19
zupka w moim stylu :)
gusia1000 15.07.2012 14:21
Pochodzisz z tych rejonów ?
ronald88 15.07.2012 10:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak