Sposób przygotowania

Jajka ubijamy, dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z sodą i dokładnie miksujemy.

Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy mąką.

Wylewamy ciasto i układamy podsmażony bekon lub szynkę, następnie plasterki cukinii, posypujemy solą i ziołami, wykładamy pomidorki, solimy. Na to kładziemy plasterki sera i posypujemy bazylią.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika (175 st.) i pieczemy ok. 30 minut aż się przyrumieni.

Można podawać z ketchupem.

Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    fajny przepis na latwe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    cos dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    fajne wykorzystanie cukini

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !