Sposób przygotowania

Boczek kroimy na małe kawałeczki, na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięsko i podsmażamy aż będzie chrupiący. Dodajemy czosnek, przeciśnięty przez praskę i zestawiamy z ognia.

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Jajka miksujemy ze śmietanką, dodajemy połowę sera, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki.

Bekon razem z oliwą i czosnkiem przekładamy do garnka, wrzucamy odcedzony makaron i zalewamy sosem. Delikatnie podgrzewamy, cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia.

Każdą porcję posypujemy szczypiorkiem lub pietruszką i parmezanem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    vesenka

    pyszności. To jeden z moich ulubionych sosów do makaronu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !