Sposób przygotowania

Mleko wlewamy do sporego garnka, wbijamy jajko i miksujemy. Sodę gasimy łyżeczką wrzątku i dodajemy do mleka z jajkiem. Następnie wciąż miksując wlewamy olej, roztopione masło, cukier i tyle mąki by ciasto uzyskało konsystencję śmietany. Na sam koniec wlewamy 1/2 szklanki wrzątku i dokładnie łączymy.

Patelnię smarujemy odrobiną oleju i smażymy na rumiano placki.

Bliny możemy podawać z konfiturami, miodem lub słodkim serkiem.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Lubię :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    bardzo ciekawy pomysł
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    myślałam że bliny robi się na drożdżach..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !