Sposób przygotowania

Do garnuszka wlewamy wodę, wsypujemy cukier i podgrzewamy, cały czas mieszając, by cukier się rozpuścił. Gotujemy ok. 4 minutek, a następnie wsypujemy cynamon i cukier wan. Mieszając od czasu do czasu gotujemy na małym ogniu aż powstanie syrop. Zmieni kolor na ciemniejszy i zrobi się gęstszy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia.

Przechowywać w lodówce.

Do herbaty (szklanka) wystarczy dodać łyżeczkę lub dwie syropu, wymieszać i już można delektować się chwilą... :)

Smacznego ;)

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Robiłam podobny syrop z cynamonem :) Zimą do herbatki rozgrzewającej idealny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !