Sposób przygotowania

Do garnuszka wlewamy wodę, wsypujemy cukier i podgrzewamy, cały czas mieszając, by cukier się rozpuścił. Gotujemy ok. 4 minutek, a następnie wsypujemy cynamon i cukier wan.

Mieszając od czasu do czasu gotujemy na małym ogniu aż powstanie syrop. Zmieni kolor na ciemniejszy i zrobi się gęstszy.

Zdejmujemy z ognia, wkładamy obrane mandarynki, przykrywamy pokrywką i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.

Kilkakrotnie możemy energicznie potrząsnąć naczyniem tak by syrop równomiernie pokrył mandarynki.

Mandarynki układamy po dwie na talerz, polewamy syropem i podajemy z gałkami lodów.

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !