Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czerwonej porzeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona porzeczka 1,5 kg
cukier żelujący 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czerwonej porzeczki

Porzeczki obrać z gałązek i listków, przełożyć do sitka i opłukać. Wrzucić do garnka(najlepiej z grubym dnem). Rozgnieść trochę łyżką, żeby owoce puściły sok. Przykryć i dusić 15min. Wsypać cukier żelujący i cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 4 min. Gorący dżem wlać do słoików i pasteryzować ok. 5 min. Odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 02.08.2012 09:12
na razie robiłam tylko z czarnej porzeczki ale w przyszłym roku będzie trzeba spróbować i z czerwonej
Magula 26.07.2012 22:10
fajny i prosty
ZEWA 15.07.2012 18:37
bardzo lubię choć nie robię dżemu z czerwonej porzeczki
SmakolykiJoanny 15.07.2012 12:21
Jestem ciekawa jaki ma smak :)
iziona 14.07.2012 20:51
Z czerwonej nie robiłam jak do tej pory, ale kolorek ma fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak