Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia zupa kalafiorowa z ryżem jaśminowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
kalafior 300 g
marchewka 1 szt
ryż jaśminowy 4 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana kremówka 130 ml
koper posiekany 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia zupa kalafiorowa z ryżem jaśminowym

Udko z kurczaka gotować w 1,5 litra wody z dodatkiem przyprawy. Mięso wyjąć z wywaru. Marchewkę oczyścić pokroić w półplasterki.Kalafiora podzielić na różyczki. Marchewkę, kalafiora i ryż dodać do wywaru.
Gotować razem do miękkości składników. Dodać śmietanę połączoną z zieleniną i masło. Zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.03.2013 12:28
a dla mnie kalafiorowa z ryżem to nowość
ZEWA 15.07.2012 18:35
uwielbiam kalafiora w każdej postaci
SmakolykiJoanny 15.07.2012 12:22
Nawet smacznie wygląda :)
cukiereczek 14.07.2012 18:32
w przepisie ma być vegeta do smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak