Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z dziczyzną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sarnina 0,5 kg
mięso drobiowe 0,5 kg
ryż 3 woreczki
kapusta 1
przecier pomidorowy 6 łyżek
kostki rosołowe 2
woda 0,5 l
sól
pieprz
chilli
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z dziczyzną

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno pokroic i podsmażyć na złoty kolor. Mięso ugotowac i zmielić. Dodać do cebuli i razem podsmażyć z chilli. Doprawic do smaku pieprzem i solą.
Ryż ugotować żeby był bardzo miekki.
Kapustę pogotowac kilka minut, aby zmiękła. Rozdzielic na liście i stłuc tłuczkiem te twarde części.
Krok 1 - Gołąbki z dziczyzną foto
2
Mięso połaczyc z ryżem i dokładnie wymieszać.
Rozłozyć na liście i zawijać.
Krok 2 - Gołąbki z dziczyzną foto
3
Kostki rosołowe rozpuścić w wodzie. Dodać przecier pomidorowy. Gołabki ułożyć z rondlu i zalać sosem pomidorowym. Piec w piekarniku lub na gazie ok. półtorej godizny.
Krok 3 - Gołąbki z dziczyzną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak