Sposób przygotowania

W szklance mleka rozrobić drożdże. Margarynę, cukier, cukier waniliowy, mleko zagotować. pozostawić do ostygnięcia. Dodać jajka i drożdże i wymieszać. Na koniec mąkę i wszystko dobrze wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować posmarować stopionym masłem i wycinać trójkąty, zwijać trójkąty od szerokiej strony. Gotowe rogale układać na blachę i piec około 10 minut. Na wierzch można jeszcze raz posmarować stopionym masłem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wyglądają zachęcająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam domowe wypieki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !