Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUŁECZKI DROŻDZOWE Z JABŁKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 10 dag
mleko 0,5 l
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
margaryna 1 kostka
jabłka 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BUŁECZKI DROŻDZOWE Z JABŁKIEM

Margarynę rozpuścić, dodać cukier i cukier waniliowy i wymieszać. Drożdże rozpuścić w mleku i dodać margaryny i wymieszać. Dodać mąkę i wymieszać tak aby ciasto odchodziło od reki. Pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Gdy już wyrośnie po kawałku ciasta dawać na stolnice troszkę rozwałkować i szklanka wycinać kółeczka układać na nie kawałki jabłka troszkę posłodzić i palcami formować kluseczki. Pozostawić do wyrośnięcia i układać na blachę posmarowana tłuszczem. piec około godziny na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 14.07.2012 16:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak