Sposób przygotowania

Bardzo prosta i wyszła bardzo spontanicznie! Mąż uwielbia ser biały na słodko, ja na słono. Kupił kostkę twarogu ale tym razem pół wykorzystałam na swoje smaki!

Błyskawiczna pasta na śniadanie, polecam! :-)

- garść młodego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 125g twarogu półtłustego
- łyżka oleju słonecznikowego
- sól do smaku

Liście szpinaku dobrze opłukaj, przełóż je do części rozdrabniającej blendera z olejem i czosnkiem, miksuj na gładko. Dodaj twaróg i teraz możesz przyprawić do smaku. Miksuj ponownie na puch.

Pasta dość intensywna od czosnku (jeśli nie lubisz nie musisz go dodawać). Pysznie!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wow świetny przepis!
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    apetyczne wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    vesenka

    bardzo ciekawe połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jeszcze do niedawna nie jadłam szpinaku na surowo, ale już sie do takiego przekonałam i pewnie taka pasta smakowałaby mi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    pycha
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    smakowita pasta i bardzo zdrowa gratuluję pomysłu!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !