Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
marchew 3
pietruszka 1
ziemniak 2
koperek 1 pęczek
pietruszka peczek
porcja rosołowa 1
kość wieprzowa 30 dkg
woda 2 l
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Mięso opłukać i włożyć do garnka. Doprawić do smaku. Gdy zacznie się gotować wrzucić kalafiora umytego i rozdrobnionego na małe różyczki oraz umyte i obrane, a następnie pokrojone w drobną kosteczkę marchew, pietruszkę i ziemniaki. Ugotowac razem aż wszystko będzie miękkie. Wyciagnąć mięso i dodać drobno pokrojona natkę pietruszki i koperek. Jeszcze chwile pogotować i zupa jest gotowa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.07.2012 12:32
to taka bardziej kalafiorowa, ja do jarzynowej dodaje jeszcze obowiązkowo fasolke i brokuły
SmacznaPyza 14.07.2012 20:09
sorki, ale nie wygląda apetycznie - jakaś taka bura....
Justyna Jussstiii 14.07.2012 15:00
super
anja3107 14.07.2012 12:02
smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak