Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cynamon 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
bakalie 4 łyżek
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka

JABŁKA OBIERAMY, KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ , WRZUCAMY DO GARNKA. DOLEWAMY ZIMNĄ WODĘ I GOTUJEMY NA ŚREDNIM OGNIU, OD CZASU DO CZASU MIESZAJĄC. DODAJEMY CYNAMON, JA GO NIE DODAJE ZBYT DUŻO, WEDLE UZNANIA. GDY JUŻ JABŁKA BĘDĄ MIĘKKIE DODAJEMY CUKIER ( INDYWIDUALNIE,PPONIEWAŻ JABŁKA SĄ RÓŻNIE SŁODKIE). Dodajemy bakalie, dobrze mieszamy. NA KONIEC GORĄCE PRZELEWAMY DO SŁOICZKÓW, ZAKRĘCAMY I KŁADZIEMY DO GÓRY DNEM.Gotowe do nalesników, ciasta itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 14.07.2012 12:02
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak