Sposób przygotowania

JABŁKA OBIERAMY, KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ , WRZUCAMY DO GARNKA. DOLEWAMY ZIMNĄ WODĘ I GOTUJEMY NA ŚREDNIM OGNIU, OD CZASU DO CZASU MIESZAJĄC. DODAJEMY CYNAMON, JA GO NIE DODAJE ZBYT DUŻO, WEDLE UZNANIA. GDY JUŻ JABŁKA BĘDĄ MIĘKKIE DODAJEMY CUKIER ( INDYWIDUALNIE,PPONIEWAŻ JABŁKA SĄ RÓŻNIE SŁODKIE). Dodajemy bakalie, dobrze mieszamy. NA KONIEC GORĄCE PRZELEWAMY DO SŁOICZKÓW, ZAKRĘCAMY I KŁADZIEMY DO GÓRY DNEM.Gotowe do nalesników, ciasta itp.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !