Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej botwiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 1 pęczek
ziemniaki 7
śmietana 30%
kostki rosołowe 2
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej botwiny

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka, zalewamy 5 szklankami wody, dodajemy kostki rosołowe i gotujemy. Botwinę drobno siekamy i kiedy ziemniaki robią się już miękkie dodajemy ją do zupy wraz z sokiem cytrynowym, ewentualnie odrobiną kwasku, aby buraczki nie utraciły koloru. Doprawiamy zupę do smaku i gotujemy do miękkości warzyw. Zupę rozlewamy i bezpośrednio na talerzu zabielamy śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.01.2014 08:33
bardzo dobra zupka
mysza75 14.01.2014 12:51
jaka dobra :-)
gosia56 09.12.2013 08:34
pyszna zupka
caroline1983 12.08.2012 12:09
lubię zupy z burakow :)
bgs1984 01.08.2012 11:47
mniam
marzenciak1985 01.08.2012 11:44
mniam
Justyna Jussstiii 14.07.2012 15:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak