Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
mąka 4 łyżki
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z cukinii

Cukinię myjemy i ściągamy z niej skórkę za pomocą obieraczki. Cukinie kroimy w dwucentymetrowe krążki i układamy ja na blacie. Każdy z plasterków cukinii solimy i pieprzymy z obu stron, a następnie obtaczamy je w mące. Jajka rozbijamy i tak jak schabowe panierujemy cukinię w jajku i bułce tartej - dociskamy panierkę. Cukiniowe kotleciki smażymy na rumiano na niewielkiej ilości tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 17.02.2014 10:50
jakie to dobre
Łukasz15 27.09.2013 15:47
Robię podobne
jordi 27.04.2013 17:31
grzechu warte:)
bgs1984 01.08.2012 11:47
mniam
marzenciak1985 01.08.2012 11:44
mniam
hastalavista 19.07.2012 19:36
pyszne są :)
Mysiunia 15.07.2012 15:35
w tym sezonie jeszcze nie robiłam :)
treonina 14.07.2012 11:58
fajne, ale niestety po smażeniu robią się miękki dlatego nie jem ich za często
Barbara/zuza22_85 14.07.2012 10:24
smaczne
misia53 14.07.2012 09:52
też czasem robię ... śliczne, złociste usmażyłeś!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak