Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowo-cukiniowe klopsy z fetą na pikantnie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 gram
cukinia 2 sztuki, małe
feta 200 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do uzyskania właściwejkonsystenc
chilli szczypta
oliwa do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowo-cukiniowe klopsy z fetą na pikantnie

Cukinie myjemy, obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Odciskamy sok. Dodajemy mięso mielone,fetę, jajko i przyprawy. Wyrabiamy. Zagęszczamy tartą bułką. Formujemy klopsy. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy z obu stron na oliwie, na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 14.07.2012 10:36
fajne połączenie :)
Piotr-21 14.07.2012 10:31
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak