Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szampańskie trufle z migdałami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 100 gram
mleko w proszku 3 łyżki
białe wino 2 łyżki
kremówka 2 łyżki
zmielone migdały garść
cukier do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szampańskie trufle z migdałami

Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy kremówkę i trzymając rondelek nad garnkiem z gotującą się wodą, rozpuszczamy ją. Gdy osiągnie już płynną konsystencję odstawiamy rondelek znad garnka. Do czekolady wlewamy białe wino i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mleko w proszku i posiekane migdały. Masę odstawiamy by przestygła. Gdy zacznie tężeć formujemy kuleczki i obtaczamy je w cukrze. Wkładamy do lodówki. Przed podaniem możemy jeszcze raz powtórzyć proces obtaczania trufli w cukrze.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 08.03.2013 11:35
Bardzo oryginalny i ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak