Sposób przygotowania

DODATKOWO

10 kostek białej czekolady jako nadzienie
1/2 czekolady mlecznej
łyżka amaretto
łyżka mleka
orzechy laskowe w czekoladzie na dekorację


Miksujemy jajko ze śmietaną i mlekiem, dodajemy olej i nutellę. Wszystko mieszamy na gładką masę. Następnie wsypujemy połączone składniki suche i mieszamy.

Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy po łyżce ciasta a na nie po jednej kostce białej czekolady. I znów uzupełniamy zagłębienia ciastem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st) i pieczemy ok. 25 minut. Możemy sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już upieczone.

Studzimy.

Rozpuszczamy czekoladę z amaretto i mlekiem i gdy nieco przestygnie dekorujemy nią muffiny. Na wierzchu każdej babeczki układamy orzech laskowy w czekoladzie.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !