Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami na jogurcie naturalnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
jabłka 2
skrobi kukurydzianej 1 szk
otręb owsianych zmielonych 1 szk
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
słodziku 5 tabletek
oliwa
jogurt naturalny 250 ml
serek homogenizowany 1 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami na jogurcie naturalnym

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach. Do miski wbijamy jajka i miksujemy razem ze słodzikiem i proszkiem do pieczenia około 1 minuty, dodajemy jogurt naturalny i serek homogenizowany, wszystko ponownie miksujemy
Krok 1 - Racuszki z jabłkami na jogurcie naturalnym foto
2
Kiedy masa będzie gładka dodajemy skrobie kukurydzianą i otręby - dokładnie mieszamy, powstanie gładkie ciasto do którego dodajemy starte jabłka. patelnie smarujemy oliwą i rozgrzewamy, za pomocą łyżki nakładamy ciasto i formujemy niewielkie racuszki, pieczemy z dwóch stron
Krok 2 - Racuszki z jabłkami na jogurcie naturalnym foto
3
Podajemy z ulubionymi konfiturami. Smacznego :)
Krok 3 - Racuszki z jabłkami na jogurcie naturalnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 02.06.2013 14:56
pyszne takie racuszki
Krzysztof15 24.07.2012 13:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak