Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki czerwone 2
papryki zielone 2
papryka żółta 1
papryczka peperonii 1
cebule 4
pieczarki 10 dag
pomidory w puszce 1
kiełbasa podwawelska 50 dag
papryki słodkiej 2 łyżeczki
papryki ostrej 1 łyżeczka
oliwa
woda
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
koncentrat pomidorowy (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo

Kroki postępowania

1
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasionek. Paprykę i kiełbasę kroimy w średnią kostkę, papryczkę pepperoni kroimy drobniutko, cebulę obieramy i kroimy na pół krążki, a pieczarki na talarki Do dużego garnka wlewamy około 2 łyki oliwy, rozgrzewamy i dodajemy cebulę, solimy, kiedy się podrumieni zalewamy szklanka wody i dusimy - dodajemy 2 łyżeczki papryki słodkiej i 1 ostrej.
Krok 1 - Leczo foto
2
Patelnie nagrzewamy, wrzucamy kiełbaskę i podsmażamy (podsmażam bez tłuszczu gdyż kiełbaska sama się wytopi i tłuszczu będzie w sam raz), dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i zasmażamy razem około 1-2 minuty. Kiedy Cebula zmięknie dodajemy paprykę wraz z pieczarkami, zalewamy około 200 ml wody i duśmy 10 minut.
Krok 2 - Leczo foto
3
Dodajemy puszkę pomidorów i podpieczona kiełbaskę. Całość gotujemy około 10 - 15 minut, doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywkiem Smacznego
Krok 3 - Leczo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.09.2013 12:54
bardzo smaczne
Malinka 25.05.2013 13:19
To coś w sam raz dla mojego męża:)
Stenka 30.09.2012 09:43
smaczne
Dorian 22.07.2012 10:11
super
Cukiereczek13 14.07.2012 13:31
pychotka :)
Dorota59 14.07.2012 09:25
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak