Sposób przygotowania

Marchewki kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (warto jest użyć tłuszczu pozostałego ze smażenia mięsa) wrzucamy plasterki. Smażymy na średnim ogniu około 20 minut, aż marchewką nabierze ciemniejszego koloru. Sporadycznie mieszamy. Świetny dodatek do ziemniaków i mięsa smażonego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eewelina

    A wcześniej nie trzeba jej obgotować ?
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie obgotowuję. Kroję surową
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ja bym odrobinkę posoliła :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jeśli używamy tłuszczu "pieczeniowego" lub ze smażenia mięsa nie ma potrzeby dodatkowego przyprawiania marchewki. Nabiera ona smaku z takiego tłuszczu
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    taki tłuszcz z pieczenia też wykorzystuję,jest smaczny aromatyczny i nic się nie zmarnuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super pomysł
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja takiej nie robię .
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    wygląda fajnie , na pewno by smakowała mojej córci ,
  • 0
    11713620_467786510065204_690036425_n
    Opublikowano

    zuzawie

    wygląda ciekawie, pasowałaby do pieczonego drobiu!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !