Sposób przygotowania

Do dużego garnka wrzucić masło i nalać wody( ok 3/4 litry). Posiekać jedną trzecią główki kapusty. Przygotować jedną trzecia kalafiora( porwać na różyczki). Obrać i pokroić trzy kalarepki oraz marchewkę.
Wszystkie warzywa dołożyć do wody, posolić i gotować kilkanaście minut. Po tym czasie dodać posiekane listki selera, makaron, dolać mleko i gotować aż do miękkości makaronu. Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    To moja ulubiona zupa jarzynowa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    jeszcze z mlekiem nie gotowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !