Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek cioci

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1,5 kostki
mąki tortowej 1,5 szklanki
cukru 1 szklanka
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
maku 1 szklanka
jajko 7
bakalie
olejek migdałowy 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek cioci

Do miski wkładamy margarynę, żółtka, cukier, olejek wszystko razem ucierać aż powstanie masa. Wtedy dodajemy mąkę z proszkiem przesianą, mak, bakalie i to wszystko ucieramy. Na koniec ubijamy piane z białek i dodajemy do masy. Wszystko mieszamy a najlepiej drewnianą łyżką. Dajemy do dużego prodiża i pieczemy 160 stopni i pieczemy przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 28.02.2017 21:57
super wygląda :))
Klausia 21.09.2016 15:56
robiłam kiedyś z tego przepisu :)
MAR3STA 14.10.2015 19:42
na pewno pyszny był
Malgorzata549 04.12.2014 09:34
ładnie się prezentuje
Jagódka77 21.10.2014 15:14
fajne ciasto
Jagódka77 27.08.2014 15:10
prezentuje się rewelacyjnie
mysia12 08.07.2014 18:48
pyszności palce lizać
Klausia 23.05.2014 18:04
wygląda cudnie :)
kate.500 17.05.2014 22:11
pyszne ciasto
erym 06.05.2014 13:02
swietny przepis, polecam!
Seba 04.05.2014 16:24
smaczne ciasto
Motorek 26.04.2014 15:45
fajny jest ten piegusek
kala9287 06.02.2013 16:26
fajny
MagdaXXX 14.11.2012 20:10
mniam
Kuchareczka2 12.11.2012 19:02
pyszny
Magda60 09.11.2012 22:11
dobre
sylwiusia055 08.10.2012 09:09
pychotka robiłam
kate.500 15.09.2012 21:16
pycha
Elżbieta17 12.09.2012 17:05
pyszny deser:)
Adamorek 02.09.2012 19:08
ale smakołyki
ajres 29.08.2012 21:55
swietne
Andzia1977
Andzia1977 10.08.2012 21:54
super
Dorota59 05.08.2012 21:47
lubię to ciasto
gacopierz23 24.07.2012 22:43
smaczne
Dorian 19.07.2012 22:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak