Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki greckie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskkie 2 sztuka
tymianek 1/3 pęczka
masło do smarowania
jajko 2 sztuki
ser kozi 10 dag
ser feta 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki greckie

Kroki postępowania

1
ciasto frAncuskie dzielimy na kwadraty tak 5 na 5 cm.
Krok 1 - Pierożki greckie foto
2
smarujemy rozstąpionym masłem w rondelku, za pomocą pędzelka. wykładamy nasz farsz;

ser kozi , łączymy z serem feta. Tymianek płuczemy, siekamy, dodajemy. Jaja miksujemy i powoli dodajemy sery. Miksujemy. Doprawiamy do smaku. wykłądamy na kazdy kwadrat
Krok 2 - Pierożki greckie foto
3
Składamy na pół, tak by powstał trójkąt, sklejamy, widelcem zdobimy boki. smarujemy masłem.
Krok 3 - Pierożki greckie foto
4
pieczemy w rozgrzanym piekarniku tak w temp 180 stopnii
Krok 4 - Pierożki greckie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 02.07.2013 14:31
Fantastyczne.
mic 14.11.2012 21:46
bardzo po,yslowe
mic 14.11.2012 21:46
bardzo po,yslowe
Wiesława1 28.08.2012 09:32
muszę wypróbować
miki47 19.08.2012 15:59
pycha
Goya 12.08.2012 11:07
extra
Dorota37 16.07.2012 13:56
fajne te pierożki
Dorota37 16.07.2012 13:56
fajne te pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak