Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dżemem porzeczkowo-czeresniowym i migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka 1,5 szklanki
margaryna 170 gram
cukier 1 szklanka
sól pół łyżeczki
proszek do pieczenia 1łyżeczka
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dżemem porzeczkowo-czeresniowym i migdałami

Margarynę zmiksować na puszystą masę, dodać cukier i dalej miksować. Dodawać po 1 jajku ciagle mieszając.
Mąkę, sól i proszęk przesiać i wmieszać szpatułką do ciasta.
Ciasto wyłożyć najlepiej do tortownicy lub innej podobnej formy, ponieważ na dużą blachę jest go za mało. Na wierzch wykładać mokrą łyżeczką dżem posypać migdałami. Piec w temp. 175 stopni do suchego patyczka.
Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.08.2013 20:48
mmm pycha!!!
rjustysia 25.03.2013 23:43
Ciasto wygląda na naprawdę bardzo smaczne :)
Janek 22.08.2012 21:37
mmm wyborne:)
olkaaa 30.07.2012 09:07
muszę zrobić
bgs1984 19.07.2012 23:15
mniam
marzenciak1985 19.07.2012 23:07
mniam
Justyna Jussstiii 15.07.2012 10:25
super
Justyna Jussstiii 15.07.2012 10:25
super
caralajna 14.07.2012 22:32
boskie ciacho :) lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak