Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z mintaja, bobu i natki pietruszki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 50 g
natka piertuszki posiekana 3 łyżki
cebula
koperek 1 łyżka
jajko
przyprawa do potraw Kucharek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
bób 1 1/3 szklanki
filety z mintaja 2 gotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z mintaja, bobu i natki pietruszki

Składniki podane są na około 10 kotlecików.

Filety i bób rozcieramy blenderem. Jajko kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Do masy z bobu i mintaja dodajemy pokrojone jajko, ser żółty, pietruszkę, koperek, usmażoną cebulę, bułkę tartą, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 15.07.2012 22:09
super przepis!
Monika78 14.07.2012 07:36
bardzo fajne, na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak