Sposób przygotowania

Margarynę roztapiamy na małym ogniu. W jednej miseczce mieszamy suche składniki. W drugiej rozcieramy blenderem agrest, wbijamy jajka, rozbijamy trzepaczką, dodajemy mleko, roztopioną margarynę i mieszamy trzepaczką. Następnie do jajek stopniowo wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy trzepaczką. Na końcu dodajemy porzeczki i maliny, mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, posypujemy porzeczkami i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ciekawe połącznie:) juz nie wspomnę o tym jak apetycznie wyglądają...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    @czekoladka naprawdę je polecam bo wyszły baaardzo apetyczne, nie da się opisać słowami hehe a ciepłe są najlepsze ( tak właściwie to zimnych nie miałam okazji spróbować bo tak szybko zniknęły ze stołu;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ni dziwię się, że szybko zniknęły:) Sama bym skradła taką jedną muffinkę;)
  • 1
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    masz talent! woow!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !