Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki 1 kg
pieczarek 20 dag
cebule 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
marchewka 2 szt.
kilka ziarenek pieprzu
sól i pieprz
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
bulion wieprzowy 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami.

Mięso pokroić w kawałki, po czym doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Usmażyć na brązowy kolor na oleju. Cebule drobno posiekać dodać do mięsa i smażyć razem do momentu aż cebula będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Gotowe zaprawić mąką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 07.10.2011 19:28
smakowicie wygląda :)
Elżbieta17 06.03.2011 15:19
Musi być dobre:)
gusia1000 16.12.2010 23:48
dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak