Sposób przygotowania

Mleko podgrzać, żeby było letnie, dodać pokruszone drożdże oraz łyżkę cukru. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić, ostudzić. Jajka ubić z 2 łyżkami cukru. Do mąki dodać wyrośnięte drożdże, jajka ubite z cukrem, roztopione masło. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować na prostokąt, posmarować marmoladą truskawkową. Zwinąć ciasto. Położyć na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 stopni. Piec ok 45- 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja!!!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !