Sposób przygotowania

CIASTO:
Mąkę i margarynę posiekać nożem. Dodać cukier, proszek do pieczenia i żółtka. Zarobić ciasto i podzielić je na 3 części. Do dwóch dodać kako.Każdą cześć ciasta owinąć folią i schłodzić w lodówce.
MASA SEROWA:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po żółtku ciągle ucierając. Dodać resztę składników i dokładnie zmiksować.
PIANKA:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i kisiel - zmiksować na najniższych obrotach.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, Spód wyłożyć jasnym ciastem, na to rozsmarować powidła, następnie zetrzeć ciasto ciemne, nałożyć masę serową a na nią piankę. Na wierzch zetrzeć druga część ciasta ciemnego.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    moj ulubiony sernik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nazwa ciekawa...ciasto smakowite :)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    extra serniczek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    he he fajna nazwa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    nazwa super i sernik też -zabieram do mojej księgi
  • 1
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    świetne ciacho
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    ciekawy przepis i nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !