Sposób przygotowania

Młode ziemniaki opłukać i oskrobać skórkę, pokroić ziemniaki w talarki. Na patelni rozgrzać olej i usmazyć talarki na złocisto. Kalafiora umyć, różyczki rozłączyć i ugotować na pół miękko. Kiełbasę piwną pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać jajka, szczypiorek, płaską łyżeczkę pieprzu i pół płaskiej łyżeczki soli. Usmażyć. W garnku rozgrzać masło i wsypać bułkę tartą, smażyć, aż się zrumieni i zacznie się "podnosić".
Na talerzu ułożyć na środku jajecznicę, dookoął na przemian ulożyć talarki z kalafiorem. Kalafiora polać przesmazoną bułką tartą i posolić szczyptą soli, talarki polać ketchupem.
Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !