Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
olej do smażenia
brązowy cukier 1 czubata łyżka
jagody 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z jagodami

Kroki postępowania

1
Jajka dokładnie rozmieszać widelcem ze szczyptą soli.
Krok 1 - Omlet z jagodami foto
2
Na patelni rozgrzać olej, wylać na nią jajka. Smażyć nie mieszając. Drewnianą łyżką podważać lekko brzeg omletu, żeby płynne jajko wpłynęło pod spód.
Krok 2 - Omlet z jagodami foto
3
Jak jajko prawie całe się zetnie, na jedną połowę omletu wysypać oczyszczone i umyte jagody. Posypać je brązowym cukrem. Omlet złożyć na pół i jeszcze chwilkę smażyć.
Krok 3 - Omlet z jagodami foto
4
Gotowy omlet delikatnie zsunąć na talerz.
Krok 4 - Omlet z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 23.01.2013 22:22
Pięknie i smakowicie wygląda. Tak słonecznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak