Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 3 filety
olej do smażenia
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę
mąka 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj w panierce

Kroki postępowania

1
filety z mintaja rozmroź pokrój na mniejsze kawałki.Najpierw oprósz mąką.
Krok 1 - mintaj w panierce foto
2
jajka roztrzep widelcem,dopraw do smaku,oprószone filety maczaj w jajkach następnie obtocz w bułce tartej i kładź na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2 - mintaj w panierce foto
3
smaż na złoty kolor z dwóch stron podawaj z ziemniakami i mizerią.
Krok 3 - mintaj w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak