Sposób przygotowania

miksujemy wszystkie składniki wymienione do naleśników.smażymy.Nadzienie przygotujemy z cukru, soli i fasoli. Fasolę gotujemy w garnku na średnim gazie przez kilkanaście minut (od wrzenia) a następnie przerzucamy do kolejnego garnka, gdzie znajduje się około 1 litr wody. Zmniejszamy gaz i pozostawiamy gotującą się fasolę przez godzinę, a następnie wylewamy „nadmiar” wody, dosypujemy cukier oraz sól i mieszamy aż woda całkowicie wyparuję i uzyskamy „suche” nadzienie.

Naleśniki wysmażamy na patelni (powinny być dosyć małej średnicy), dodajemy do nich nadzienie i zwijamy folią, czekając aż będą gotowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam aż ślinka cieknie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Dla mnie trochę zaskakujące...fasola, miód...
  • 0
    original
    Opublikowano

    mzap88

    te japońce mają ciekawe połączenia smaków :) trza spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !