Sposób przygotowania

Drożdże zasypać łyżką cukru i solą oraz 2 łyzkami ciepłego mleka podgrzanego z margaryną. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie dodać resztę składników i wymieszać. Odstawić do wyrośniecia w ciepłe miejsce. Nabierać po trochę ciasta i do środka wkładać jagody, posypac je lekko cukrem. Uformowac kulki i lekko je spłaszczyć. Ułożyc na brytfance. Piec w 180 stopniach przez około 40 minut. Białko rozrobic z cukrem pudrem na lukier. Polac nim upieczone jagodzianki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pychotka !
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    moje ulubione!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !