Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z masa i jagodami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

babeczki 1 opakowanie
masło 1 kostka
budyń waniliowy 1
mleko 0,5 l
jagody 0,5 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z masa i jagodami

Budyń przygotowac według przepisu na opakowaniu w pół litra mleka. Ostudzić. Masło utrzeć na puch. Pod koniec powoli po jednej łyzce dodawac zimny budyń. Cały czas miksować. W razie potrzeby można dodać trochę cukru pudru- zależy jak słodką masę lubimy.
Żelatynę przygotowac według przepisu na opakowaniu.
Mase rozłożyć na beczki dekoratorem do tortow. Na masę wyłożyć owoce i zalać zimną zelatyną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 13.07.2012 16:02
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak