Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodać 3 żółtka, mąkę i resztę składników. Z tego upiec 2 placki.

Piec 25 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.
Przepis na krem: Żółtka, budynie, wodę i mąkę ukręcić mikserem. Wylać to na gotujacy sok z brzoskwiń - chwilę podgotować. Po wystudzeniu połączyć z masłem.
Przekładanie ciasta: Na placek upieczony zimny wyłożyć 1/3 kremu. Poukładać delicje namoczone lekko w kawie.

Na delicje znowu 1/3 kremu, na to drugi placek, a na niego resztę kremu.

Na wierz ciasta poukładać brzoskwinie i zalać galaretką.
Moja rada: 20 dag orzechów wsypuję w torebkę i dwa razy wałkuję. Wychodzą wtedy orzechy drobne i grube.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !