Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pieczarki na grilla

5.0
(161)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Rewelacyjna grillowa przekąską! Nadziewane pieczarki z grilla. Farsz z sera camembert, czosnku, oliwy, przypraw i natki pietruszki. Pyszne!

Składniki:

pieczarki 8-10 sztuka
camembert 1 sztuka
oliwa 2-3 łyżki
zielona pietruszka kilka gałązek
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pieczarki na grilla

1. Oliwę mieszamy z przyprawami i rozdrobnionym czosnkiem oraz natką pietruszki (część zostaw do posypania gotowego dania).

2. Pieczarki myjemy i wydrążamy środki (wystarczy wyciągnąć ogonek).

3. Pieczarki wypełniamy sosem i na wierzch dajemy kawałek sera pleśniowego (camembert, a jeśli lubisz bardziej wyraziste smaki to gorgonzola).

4. Zapiekamy na grillu kilka minut (lub w piekarniku).

5. Przed podaniem posypujemy pozostałą natką pietruszki.

PYCHA!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 18.10.2012 17:15
Mniam, mniam.
treonina 14.08.2012 15:22
fajny pomysł :-)
Kas2 05.08.2012 12:55
mmm z rozpuszczonym, ciągnącym serem pycha!
adelajda 29.07.2012 10:54
pychotka
caralajna 20.07.2012 09:10
ciekawe
Marta1986 14.07.2012 18:30
super
parysek10 13.07.2012 16:07
muszę wypróbować
hahanka 13.07.2012 10:28
bardzo pomysłowe!
Rafał10 13.07.2012 10:03
wygląda znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak