Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni.

Białka miksujemy do momentu uzyskania sztywnej piany.

Pod koniec ubijania wsypujemy STOPNIOWO cukier a następnie wlewamy sok z cytryny. Jeszcze chwilkę miksujemy.

Blachę pokrywamy papierem do pieczenia.

Pianę przekładamy do rękawa cukierniczego (możemy też nakładać ją łyżeczką) i wyciskamy bezy na blaszkę w niewielkich odstępach (bezy urosną).

Pieczemy 20 minut w temp. 160 st, a następnie zmniejszamy do 120 stopni i pieczemy jeszcze godzinę.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    śliczne
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    polecam
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    To są zwykłe bezy, nie zefiry.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !