Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort lodowy "Beza & Nutella"

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bezy 20-30 sztuk
nutella słoiczek
kremówka 550 ml
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Tort lodowy "Beza & Nutella"

Bezami wykładamy dno okrągłej formy. Warto wybrać tę z odczepianymi brzegami.

Zimną kremówkę miksujemy. Gdy powstanie sztywna bita śmietana, dodajemy nutellę i znów miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Masę wykładamy na spód bezowy, wygładzamy wierzch i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 30.04.2015 08:00
szybki i smaczny trcik
ewka1978 13.07.2012 07:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak