Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na wołowinie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 40 dag
udka kurczaka 2 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
por 1/2 szt
czosnek 4 ząbki
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
woda 5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na wołowinie

Do dużego garnka wkładamy umytą wołowinę, obrane i umyte warzywa, na górę wkładamy kurczaka, listki laurowe, ziele angielskie i sól. Zalewany całość zimną wodą wstawiamy na duży ogień i doprowadzamy do wrzenia. Przez następną godzinę rosół powinien gotować się na małym ogniu, należy pilnować tylko, żeby kurczaka był przykryty. Po godzinie wyjmujemy kurczaka. Powinien być ugotowany, ale nie rozgotowane. Warzywa z wołowiną zostawiamy w garze i gotujemy kolejne trzy godziny, od czasu do czasu podlewając wodą aby całkiem się nam nie wygotowała. Rosół potrafi wyparować i przypalić się jak każda inna potrawa! Na 10 minut przez końcem odcedzamy rosół i dodajemy maggi i przetarty czosnek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 31.12.2013 11:01
smaczny taki rosołek
Bernadeta1 03.02.2013 19:33
smaczny rosołek
pestka 05.11.2012 05:44
pyszny
mariusz14 23.08.2012 20:52
mniam
Gracer 04.08.2012 19:10
domowy rosołek i ten kolorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak