Sposób przygotowania

Bób i jedną marchewkę rozcieramy blenderem. Drugą marchewkę, jajka i ser żółty kroimy w kostkę. Kiełbasę i cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy osobno na rozgrzanym tłuszczu. Papryki myjemy, odcinamy wierzchy, oczyszczamy z nasion. Do roztartego bobu dodajemy jajka, marchewkę, ser żółty, usmażoną kiełbaskę i cebulkę, śmietanę, natkę pietruszki, przyprawiamy i mieszamy. Papryki napełniamy farszem, przykrywamy odciętymi wcześniej wierzchami, przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    musi być pyszna;-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    UWIELBIAM!!! Aż ślinka cieknie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    rewelacyjny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !