Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańska potrawka z makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 400 g
pieczarki 500 g
cebula biała 1 szt
gdzybki Mun 4 szt
fasola czerwona z puszki 1
kukurydza w puszce 1
zielona pietruszka
oliwa
pieprz
sól
smitana

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańska potrawka z makaronem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Grzybki Mun gotujemy kilka minut do uzyskania ich miękkości i kroimy je na paseczki. Na oliwie podsmażamy cebulę drobno pokrojoną i pokrojone pieczarki. Kiedy pieczarki puszczą sok i jest go bardzo dużo dodajemy śmietanę, mieszamy, dodajemy grzybki mun i zagotowujemy, wsypujemy gorący makaron. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy, niech pije sos i pęcznieje.W tym czasie otwieramy puszki, wylewamy sosy i kroimy pietruszkę drobniutko. Po godzinie, kiedy makaron jest już mięciutki i nasączony sosem, dodajemy odcedzone z zalew produkty, pietruszkę i mieszamy. Można zjeść na ciepło, można na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 25.04.2013 19:26
z tymi grzybkami jeszcze nic nie robiłam..
Rafał10 13.07.2012 10:09
UWIELBIAM!!! Aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak