Sposób przygotowania

łodygi selera obieramy z włókien i cienko kroimy, śliwki moczymy chwilke w ciepłej wodzie, poodsaczeniu, przekrawamy kazda na pół. guszki kroimy w słupki po wczesniejszym usunieciu gniazd z pestkami ( nasionami). wszystkie skladniki polaczyc ze soba dodac kapuste kiszona doprawic olejem i pieprzem. ta surókę jadłam u teściowej i z tego co wiem to jest uniwersalna nadaje sie do wszystkiego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    UWIELBIAM!!! Aż ślinka cieknie :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zaintrygowałaś mnie tą sałatką :) Mogę śmiało powiedzieć, że z pewnością ją polubię, bo robiłam podobną, ale bez selera naciowego - z papryką i in. :}

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !