Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne krokieciki bez zawijania

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
boczek 30 dag
cebula biała
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne krokieciki bez zawijania

Mięso i boczek gotujemy, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Do zmielonych mięs dodać podsmażoną cebulę i jajko, bułkę tartą i pieprz. Wyrobić jednolitą masę. W ręku formować krokieciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanej oliwie z dwóch stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 05.01.2013 10:01
no no trzeba spróbować:)
smakowita 15.07.2012 16:06
z pewnością smaczne !
Magula 13.07.2012 10:20
smakowicie wyglądają
Rafał10 13.07.2012 10:10
UWIELBIAM!!! Aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak